x                                                                 HotPot (Eldgrytan)

 

Eldgrytan , på kinesiska är (huo guo).Den är kinesiska formen av fondue.

 "huo guo" eller på engelska "hot pot".

 

HotPot är en metallgryta som placeras i mitten av matbordet, på en gasspis. 

I grytan fylls en slags soppa. 

 

Vanlig smak är chili och då massor med chili.

 

 Är du nybörjare är det nog bäst att du väljer en tvådelad gryta som du kan välja två olika smaker eftersom chiligrytan är riktigt stark! Till grytan får man in vad som kocken valde dagens bästa&färska ingredienser sedan fylla grytan med, likt en fondue men här lägger man i ingredienserna fritt i grytan och fiskar upp dem när man tror de är färdigt. Sedan ta ut färdigt mat ifrån grytan och doppar maten i hemlagad sås. Typiska HotPot-rätter som läggs i är tunt skivat kött, bladgrönsaker, svamp, dumplings,färska nudlar och skaldjur. Till detta kan man beställa olika såser för att förhöja smaken ännu mer.

 

Hotpot är vanligt över hela Kina, men särskilt i Sichuan där man äter hotpot hela tiden. Där tycker man om stark mat och ofta kan man känna den starka chililukten när man går på gatan utanför restaurangen.

 

                 HotPot Meny: 230kr/pers.(Minst 2 pers)

       Innehåll(12Rätter): Biff, Lamm, Kyckling,  Dumplings,

                                         Köttbollar,  Fiskbollar, Räkor, Bläckfisk 

                                         Risnudlar, Tofu & 2 slags grönsaker .

                        Dipsåser: Chili&Vitlök Sesamolja/ Jordnött sås/ BBQ sås

 

x